Agile naar de cloud

Werkt uw organisatie volgens de Scrum of Agile methodes? Geweldig! We voeren graag complexe systeem migraties uit naar de cloud op basis van een Agile aanpak volgens de scrum methode! Hiervoor is uiteraard een goede migratiestrategie nodig, en een team dat u goed door het proces begeleidt. Bij Apora werken we zelf ook Agile en daarom kunnen we goed rekening houden met uw werkwijze en principes. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend intake gesprek!

Plan een afspraak

Data migraties met Apora

Een Data migratiestrategie zorgt voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Apora houdt hierbij altijd rekening met de volgende principes: 
  • Uw omgeving wordt beoordeeld om inzicht te krijgen welke applicaties en eventueel modules binnen de applicaties worden gebruikt en hoe ze zijn ingericht. Daarbij analyseren we nauwkeurig welke data moet worden overgezet en of hier nog systeemaanpassingen in de nieuwe omgeving voor moeten worden gemaakt.
  • Indien gewenst wordt er een cloud-migratie plan opgesteld. Het uitvoeren van de migratie dient zo min mogelijk gevolgen te hebben voor uw bedrijfsvoering. 

Cloud-migratie plan

Onze consultants stellen samen met u een cloud-migratie plan op, met behulp van de volgende stappen: 

Stap 1: Analyse van de bestaande omgeving en data


Stap 2: Bij een data migratie kan een goeie data mapping niet ontbreken. We zullen voorafgaand aan de werkelijke migratie gezamenlijk een document opstellen waarbij duidelijk wordt welke informatie uit uw oude systeem waar moet komen te staan in uw nieuwe Zoho omgeving. Rekening houdend met alle systeem logica en de nieuwe inrichting.


Stap 3: Het is belangrijk dat u zelf een opschoning uitvoert van uw huidige data set. We willen natuurlijk voorkomen dat u vervuilde data migreert naar een kersverse nieuwe omgeving en inrichting. U bent zelf de beste partij om uw data op accuraatheid te beoordelen. 


Stap 4: Tijdens de migratie import kunnen we in principe alle data migreren en zorgen dat die op de juiste plek komt te staan. 


Stap 5: Na de migratie evalueren we alle modules om te zorgen dat alles overzichtelijk wordt gepresenteerd en op de goede plek terecht is gekomen. Hierbij worden de vorige stappen net zo lang herhaalt totdat de gegevens goed staan.