Blueprints inrichten

Hoe zorg je ervoor dat je salesteam alle leads, suspects, prospects en klanten kunnen bijhouden? En weten ze wat ze moeten doen in elke fase? Hiervoor bestaan blueprints (ook wel blauwdruk genoemd), een functie binnen Zoho CRM die ervoor zorgt dat iedereen in je salesteam het juiste proces volgt. Ook wordt het salesproces makkelijk herhaalbaar voor zowel nieuwe medewerkers als verkopers die al jarenlang bij je in dienst zijn

Plan een afspraak

Hoe werkt een blueprint?

Met een blueprint kun je:

  • Elke fase in je salesproces vastleggen in Zoho CRM

  • Je teams door het proces begeleiden

  • De juiste medewerkers aan de verschillende fases koppelen

  • Belangrijke informatie structureel bijhouden en valideren

  • Routinehandelingen automatiseren

Voorbeeld van een blueprint gemaakt met de blueprint-editor

Blueprint-editor

Met de blueprint-editor maak je een visueel ontwerp en verbind je de verkoopacties in de juiste volgorde. Beslis wie wat moet doen bij bepaalde fases, en aan welke voorwaarden moeten worden voldaan bij het sluiten van een deal. Een blueprint houd je salesproces in beweging, en markeert belangrijke taken voor bepaalde fases als voltooid, zoals het sturen van een (standaard) e-mail, offerte of het plannen van een follow-up gesprek. Met de ingebouwde rapporten kun je alles meten en verbeteren. Krijg inzicht waar je medewerkers veel tijd aan besteden en welk onderdeel van het proces moet worden aangepast. 

Structuur en tijdswinst

Een blueprint zorgt voor proces automatisering, en geeft je bedrijf structuur en tijdswinst. Daarnaast gaat de kwaliteit van processen ook omhoog en verklein je de kans op fouten. Wil je alle ins en outs weten van blueprints, of hulp bij de implementatie? Neem vandaag nog contact met ons op!