Zoho Inventory support

Zoho Inventory is voorraadbeheer software binnen Zoho ONE voor het beheren voor uw (online webshop) bestellingen en voorraad, vanaf de aankoop tot aan de verpakking en betalingen. Met Zoho Inventory kunt u dus uw voorraad, verkoop- en inkooporders en verzendingen effectiever beheren. Echter kan de implementatie en integratie van deze applicatie een klus zijn, omdat u met meerdere processen/functies rekening moet houden. Wij helpen u hier graag bij!

Plan een afspraak

  Meest voorkomende Zoho Inventory problemen  

1. Zoho inventory rekent niet automatisch uw gemiddeld verbruik uit en maakt geen prognose of forecast van wat uw aanvullende bestelling zou moeten zijn. Hiervoor zijn wel workarounds te creëren met aanvullende mogelijkheden via Zoho Creator of Zoho Analytics. 

2. Niet alle data is altijd te extrapoleren uit Zoho Inventory. Zo heeft Zoho bijvoorbeeld pas recent een mogelijkheid gecreeerd om naast de Accounting waarde van de voorraad ook de Fysieke voorraad waarde te kunnen weergeven middels een rapportage die via Zoho Analytic gecreeerd moet worden.


3. Zoho Inventory biedt niet de mogelijkheid om in één keer een bestelvoorstel neer te zetten bij 1 leverancier van meerdere producten. Bijvoorbeeld als je toch al een bestelling doet bij een leverancier, om dat gelijk andere producten bij dezelfde levarancier mee te bestellen.


4. Vanuit een Purchase Order of Sales Order wordt er niet automatisch een filter toegepast op de te selecteren producten wanneer een leverancier of klant al is geselecteerd. Vanuit de praktijk zou je dan alleen de items willen zien die aan die leverancier of klant zijn gekoppeld om te voorkomen dat je de hele voorraadlijst af moet lopen of moet weten bij welke leverancier of klant iets vandaag komt.

Inventory tips

  • Houd consistente SKU's aan
    Een Stock Keeping Unit (ook wel SKU genoemd) is een unieke naam die u aan een artikel toewijst, zodat u het artikel makkelijk kunt identificeren en volgen. Wanneer u niet consistent bent in het toewijzen van SKU's aan uw voorraad, kan het later leiden tot fouten in voorraadrecords wanneer uw artikelenlijst langer wordt.

  • Gebruik voorraadprognoses

    Met behulp van voorraadprognoses kunt u voorraadtekorten voorkomen, uw vaste klanten behouden en uw concurrenten voorblijven.

  • Pas periodieke voorraadtellingen toe

    Periodieke voorraadtellingen zijn er niet alleen om uw voorraadstand weer  exact te krijgen, maar ook om de voorraadwaarde te bepalen voor uw  boekhouding.